RahalaaksoRahalaakso

Rahalaakso on hauska ja opetuksellinen 5-9 –vuotiaille lapsille suunniteltu pelisivusto. Sen monissa viihdyttävissä tehtävissä lapset oppivat pelaamisen ohessa paljon muun muassa siitä, kuinka rahaa voidaan hankkia ja siitä, kuinka heidän täytyy säästää voidakseen hankkia haluamansa.

Rahalaaksoon on suunniteltu myös erillinen perhepeli, joka tarjoaa lapsille mahdollisuuden oppia talousasioista hieman vaativammalla tasolla. Perhepelissä lasten täytyy esimerkiksi tehdä päätöksiä, joilla on vaikutusta pelihahmon ja hänen perheensä talouteen vuoden mittaisella aikajaksolla.

Sivustolle pääset osoitteesta www.rahalaakso.fi.

 

Monet lapset ovat luonnostaan kiinnostuneita rahasta ja talousasioista. He kuulevat usein vanhempiensa keskustelevan näistä aiheista ja törmäävät niihin mediassa sekä mainonnassa päivittäin. Me tiedämme, että raha ei synny tyhjästä eikä sitä voi rajattomasti käyttää, mutta kuinka selittää tämä asia lapsille?

Rahalaakso auttaa opettamaan talouden peruskäsitteitä, kuten rahan arvoa ja ansaitsemisen ja säästämisen periaatteita. Sivusto ja sen pelit on suunniteltu antamaan lapsille pohjaa talousasioiden myöhempää opiskelua varten. Se tarjoaa myös erinomaisia mahdollisuuksia keskustella rahasta ja sen käytöstä, sillä sivustolta löytyvillä peleillä on kiinnekohta todelliseen elämään.

Tutustu myösTutustu myös

Vieraile Rahalaaksossa
Control Your Money

Control Your Money -sivusto on tarkoitettu 10-15 vuotiaiden nuorten kouluopetuksen apuvälineeksi.

 Lue lisää